copywriter 2.0

copywriter 2.0

Välkommen till en webbcopys värld!

WebbcopyPosted by pejvan Tue, October 06, 2009 18:37:45

Jag är helt medveten om att det här inte direkt är världens första copyblogg. Och absolut inte världens första webblogg heller. Däremot, om man kombinerar de två börjar vi vara ute på lite hal och intressant is. Precis som jag säger i min Hegerforskt vitsiga lilla presentation här till höger så verkar copyn på nätet ha hamnat i något slags bakvatten. Det ligger något djupt ironiskt i att man idag tycker det är så självklart med bra, genomtänkta design- och tekniklösningar att man missar det mest grundläggande: Texten. Och det är ju faktiskt texten som ska hjälpa någon, skapa dialog, väcka intresse, nyfikenhet och köplust.

Missförstå mig inte nu, det finns massor med bra webbplatser som är väl genomarbetade och bemöter besökaren på deras villkor. Men med det sagt vågar jag påstå att det finns lika många som helt missat betydelsen av en bra text. Naturligtvis är det ingen som vill skriva smörja med flit, men om man har en stram deadline och nattsvettas för att man upptäckt en äcklig bugg två dagar före lansering så är det väldigt lätt hänt att texten bara "slängs in". Man testar design och teknik i alla möjliga led för att vara 99,99% säker på att inget ska krascha för de kära kommande besökarna.

Borde inte texten förtjäna samma hantering? Borde det inte vara självklart att de besökarna vi får till vår fina webbplats inte bara möts av en bra, strukturerad inramning utan också ett intressant innehåll?

Svaret är: Naturligtvis! Men vi är inte riktigt där ännu. Vi rör oss sakta men säkert åt rätt håll. För ungefär fem år sedan sade någon till mig att en webbcopywriter är en masochist med bra ordförråd. Jag tror inte jag är så masochistisk, men visst är det klurigt ibland. Som sagt, det går också åt rätt håll. Men vi är definitivt inte där ännu.

På den här bloggen får ni följa en webbcopys betraktelser och jag kommer med ojämna mellanrum ta pulsen på olika typer av webbplatser för att se om de håller måttet.

Välkommen på en digital resa som tar upp det mesta mellan himmel och ord helt enkelt! :-)

  • Comments(0)//copy.thewriteclub.se/#post0